woensdag 16 december 2009

ABC-spel (2)

Bronco Bill was een van de laatste echte outlaws van het Wilde Westen. Hij is wereldberoemd geworden door zijn talloze overvallen op treinen, waarbij hij met zijn maten, gezeten op paarden, treinen enterden en de machinist overmeesterden. De treinreizigers werden tot op hun onderhemd uitgekleed en waren vervolgens alles kwijt. Nadat de bende was vertrokken, ging de trein vol ontklede mensen verder. Als de overvallen trein daarna in een dorpje aankwam en de dorpsbewoners de schaars geklede reizigers zag, heette het in die dagen dat ze 'gebroncoot' waren.
Ook overviel Bronco Bill posttreinen, waarin zich vaak enorme sommen geld bevonden. Zonder mededogen vermoordde Bronco Bill de machinist en de medewerkers van Wells Fargo, die op de trein meereisden.
Uiteindelijk ging het mis en werd Bronco Bill opgepakt. Hij werd veroordeeld tot levenslang, maar zijn enorme buit is nooit teruggevonden. Toen hij jaren later werd vrijgelaten, heeft niemand hem ooit nog gezien. Er wordt beweerd dat Bronco Bill zijn geheime opbergplaats heeft bezocht, veel geld in zijn zadeltassen heeft gepropt en naar Mexico is vertrokken. Anderen zeggen dat hij in New Mexico is gaan wonen en om het leven is gekomen na een val uit een molen.


Countryman Ray

Geen opmerkingen:

Een reactie posten