woensdag 27 januari 2010

ABC-spel (16)

De P is van Point Knockers, een belangrijke homo-ontmoetingsplaats in het Wilde Westen, zoals te lezen was op dit blog op zondag 24 mei. Point Knockers was de ook plaats waar de Studs en Hunks elkaar troffen. Beide tribaal georganiseerde clubs hadden hun eigen gedragscode en kledingvoorschriften. De Studs kleedden zich in het blauw en de Hunks in het rood. Ze schoten regelmatig op elkaar, vanwege de onderlinge vete. Later -en zoals wij weten: nu nog steeds- hebben de homo's vrede gesloten met elkaar, maar daarvan was nog geen sprake in het Wilde Westen.
De Studs namelijk waren nogal van het uiterlijke vertoon en reden rond op paarden met gevlochten manen en staarten. Zelf droegen ze graag extravargante leren kleding en laarzen. De Hunks waren veel meer van de heimelijke soort. Omdat de homo het op de prairie niet zo heel erg gemakkelijk had, hoopten de Hunks dat de Studs zouden inbinden: al dat uiterlijke vertoon en wijnvengedrag zou de macho-cowboy irriteren, met alle wilde gevolgen van dien. De Hunks probeerden gewone, goede cowboys te zijn, omdat ze het beu waren steeds vergeleken te worden met de Studs.
Uiteindelijk heeft de Hunks-voorman Johnny Q. Roll vrede gesloten met de overige cowboys en heeft daarmee de Studs geïsoleerd en later gemarginaliseerd. De vechtpartijen tussen enerzijds de Hunks die samen met de gewone cowboys optrokken tegen de Studs, behoren tot de meest vileine van de prairiegeschiedenis. Een schoonheidsprijs verdiende het allemaal niet en daarom is er tegenwoordig een gedenkpaal op Point Knockers opgericht.


Countryman Ray

Geen opmerkingen:

Een reactie posten