woensdag 3 februari 2010

ABC-spel (19)

De S is van Sandy Heights, een grote zandvlakte in Utah, waar menige reiziger is verdwaald en ten onder gegaan. Het was en is een dor, gevaarlijk gebied, waar zelfs de indianen zich liever niet wagen. Zij noemen het ook wel Het Land Van De Leren Tong. Rond 1850 besloot de overheid om langs de paar doorgaande wegen in deze streek watertonnen en eenvoudige hutten te plaatsen voor gestrande reizigers. Het water lekte echter weg of verdampte, en de hutten verdwenen vaak onder het zand van de eindeloze zandstormen. Eind 19e eeuw werd besloten het terrein in cultuur te brengen met irrigatie en beplanting, maar ook dat mislukte jammerlijk.
Tegenwoordig komen er veel rechts-extremisten in deze halfwoestijn om met hun wapens te oefenen. Verder worden er vaak raket-auto's getest. En volgens de kleine sekte van God's Dochters In Volle Genade En Glorie Herenigd is dit de plek waar Jezus Christus spoedig zal wederkeren (zie ook aflevering 10). Zij hebben er daarom alvast een tempel opgericht. Deze wordt door de rechts-extremisten echter steevast als schietschijf gebruikt.
In de jaren '20 van de 20e eeuw werd er nog een liedje over deze zandvlakte gemaakt door de verder onbekend gebleven blueszanger Mad Jefferson Blackhurst, getiteld "I left my baby in Sandy Heights".


Countryman Ray

Geen opmerkingen:

Een reactie posten